Kinderen hebben inspraak bij restaurants

In samenwerking met de Kinderraad Nijmegen hebben de GGD Nijmegen en Wij zijn Groen, Gezond en in Beweging het project VetLekker opgezet. Doelstelling: kinderen bewust maken van wat ze eten en hen de kans geven om inspraak te hebben in de samenstelling van menu’s van restaurants. Negen restaurants zagen dit wel zitten en hebben deelgenomen aan het project. In de maand juni 2019 hebben kinderen van negen basisscholen voorlichting gekregen over gezonde voeding. Daarna zijn ze in gesprek gegaan met de koks van de deelnemende restaurants. Wat is lekker, maar ook gezond en aantrekkelijk om te zien? De koks zijn geïnspireerd door de gesprekken aan de slag gegaan. Daarna mochten de kinderen naar het restaurant komen om te proeven en te keuren. Het menu van hun keuze is vervolgens door de restaurants op de kaart gezet. Met dank aan de kinderen.

← Terug naar actueel