Kinderraad onthult versierde afvalbakken

Leerlingen van basisschool het Talent uit Lent en de Aldenhove in Aldenhof onthulden afgelopen tijd hun zelf versierde afvalbakken rondom de school. Dit initiatief kwam vanuit de Kinderraad van de gemeente Nijmegen waar de kinderen deel aan namen.

“Afvalbakken een leuke buitenkant geven”

De leerlingen wilden de afvalbakken rondom de school een leuke buitenkant geven, zodat medebewoners van de wijk het afval beter opruimen. Dar zorgde voor de uitvoering en het stickeren van de afvalbakken. En het resultaat mag er zijn. Rondom beide scholen zijn drie afvalbakken versierd. Ook zetten de leerlingen zich in voor een schone buurt. Zij gaan op pad als Wijkheld om het zwerfafval in de buurt op te ruimen. Zij willen het goede voorbeeld geven. Goed gedrag doet volgen.

← Terug naar actueel