Kinderen onthullen samen met wethouder Daemen rookvrije speeltuin

NIJMEGEN – Alle 350 openbare speelplekken in Nijmegen worden vanaf nu rookvrij. De komende weken komt er bij elke speelplek een tegel van de Rookvrije Generatie te liggen. Ook de openbare speelplek in de planetenbuurt moet eraan geloven. Aan de Neptunusstraat werden de tegels samen met wethouder Cilia Daemen gelegd.

In de openbare speeltuin aan de Neptunusstraat hebben kinderen van basisschool de Zonnewende zich verzameld. Wethouder Cilia Daemen praatte vooraf met de kinderen over de gevaren en risico’s van roken. Uiteindelijk werden er twee oorspronkelijke tegels vervangen met de rookvrije generatie tegels. Het was de start van het rookvrij maken van 350 openbare speelplekken in de gemeente Nijmegen: ‘’We gaan voor een rookvrije generatie, daarom zijn we vandaag gestart met de wijkspeeltuinen. We willen dat kinderen zonder rokers en zonder rook in dit soort speeltuinen kunnen opgroeien’’, aldus Daemen.

Ook tijdens de uren dat er geen kinderen spelen is de speeltuin rookvrij. Dit heeft te maken met eventuele resten volgens Daemen”: ‘’Het is belangrijk dat andere groepen die hier komen weten, dat het volledig rookvrij is. Dus het is niet de bedoeling dat jongeren die hier hangen, peuken of vapes achterlaten. We weten gelukkig dat mensen die roken het ook belangrijk vinden dat plekken voor kinderen rookvrij zijn.’’